Power Plate

 

Wat is een Power Plate?

Wij zetten je revalidatie ‘kracht’ bij door gebruik te maken van de Power Plate of trilplaat. Het is een toestel waarop je eenvoudige oefeningen doet. Door de trillingen van de Power Plate worden de spieren aangespannen waardoor ze getraind worden. Ons lichaam is gemaakt om in evenwicht te blijven. Door op de Power Plate te gaan staan, komt ons lichaam in een onevenwicht: onze spieren gaan 30 tot 50 keer per seconde automatisch aanspannen. Bij een klassieke krachttraining en de daarbij horende oefeningen, spreek je slechts 40% van de spiervezels aan. Door de vibratietraining kan dat oplopen tot 97%. Over ‘power’ gesproken!

Power Plate voor wie?

Zowel jong als oud kan op de Power Plate trainen. Doordat de oefeningen eenvoudig zijn, is trainen op de trilplaat geschikt voor een hele grote groep mensen. Van kinderen tot senioren. De training is geschikt voor mensen die heel vaak sporten, maar ook voor mensen die nooit sporten. De Power Plate wordt vaak gebruikt door topsporters, vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen.

 

 

 

Effect van de Power Plate ?

  • voor sporters: voor wie na een tijd opnieuw begint te sporten of om de spieren voor te bereiden op prestaties.
  • voor een massage: atleten/patiënten gebruiken de trilplaat voor een warming-up of om te stretchen. Ze gaan bijvoorbeeld op de grond zitten met hun dijen op het trillende toestel en ondergaan op die manier een zuivere relaxatie. Verbetering van de doorbloeding!
  • voor de beenderen: in bejaardenhuizen stelde men een toename van de botmassa vast. Dat is bijzonder interessant voor de osteoporose patiënten!
  • voor het evenwicht: we merken dat het evenwichtsgevoel verbetert, wat het risico op valpartijen bij sommige mensen aanzienlijk beperkt.
  • voor de spieren: met behulp van het toestel kan men de spieren trainen. Lijdt u bijvoorbeeld aan artrose of hebt u pijn wanneer u stapt, dan is het toestel nuttig om de spiermassa te behouden. Ook na een operatie is dat het geval, om wegsmelting van de spieren te vermijden.