Andullatie

 

Wat is andullatie?

Andullatie is een nieuwe, niet-medicamenteuze, compleet pijnloze en niet-invasieve methode die via de HHP-andullatiematras veel klachten bij meerdere chronische aandoeningen verzacht. De ontwikkeling van de andullatie-technologie is gebaseerd op de onderzoeksdata gepubliceerd door buitenlandse en ook Vlaamse Universitaire instellingen.

Gedurende de massagesessies van 15 tot 30 minuten met andullatie ervaart de patiënt zowel infrarode warmte als volledige mechanische lichaamsvibraties welke biologische resonanties opwekken. Massage met andullatie gebeurt met de onderste ledematen in de klassiek gekende, relaxerende en rugontspannende houding.
Zoals de meesten onder ons al hebben ervaren, verzacht massage de rugklachten.

 

 

Voor wie en waarom?

Chronische pijn’ bijvoorbeeld wordt wereldwijd als het 6de belangrijkste gezondheidsprobleem beschouwd en er bestaat nog steeds geen definitief genezingsproces. Onderzoek door het Ministerie van Volksgezondheid toonde ook aan dat 80 % van de bevolking vroeg of laat af te rekenen krijgt met chronische rugpijnperiodes.

Andullatie-therapie wordt in het bijzonder toegepast voor die patiënten die onder de categorie ‘chronische pijnpatiënten’ vallen. Chronische klachten zijn klachten die minstens drie maanden aanhouden en frequent opnieuw optreden.

Ondanks alle mogelijke tussenkomsten bestaan er vandaag nog steeds geen behandelingsmethodes, medisch of paramedisch, die uw chronische lasten snel en blijvend kunnen doen verdwijnen. Zolang de onderliggende oorzaken niet te genezen zijn, blijven er voor de rest van ons leven klachten, pijnen en lasten bestaan. Om deze reden is het noodzakelijk chronische pijnen dagelijks te bestrijden om zo de dagelijkse klachten te verminderen en levenskwaliteit te verhogen.

Andullatie-therapie kan hiervoor een oplossing zijn.

 

 

andullatie behandeling tafel